Wandelen en fietsen

Wil je even tot rust komen dan kan je op verschillende plaatsen gaan wandelen en fietsen.

Jabbeke

In Jabbeke bevindt zich het Natuurgebied Paddegat. Het bestaat uit waterrijke polderweiden waar je mooi langs kan wandelen. Hier wordt een typische flora en fauna ontwikkeld. Natuurgebied Paddegat is een van de laatste polderhooilandrelicten van de Vlaamse kust. Ook is er een bossencomplex, Maskobossen, aanwezig ten zuiden van Jabbeke. Ook het speelplein De speelplekke is hier gelegen.

Brugge

De groene long rond Brugge herbergt een verborgen schat van veilige, rustige en groene fiets- en wandelroutes. Op een steenworp van Lissewege ligt Ter Doest, een laaggelegen natuurgebied met veel rietland, sloten, kamgrasweiden en zilte graslanden. Het zout in de bodem is niet alleen te danken aan de vroegere aanwezigheid van slikken en schorren, maar ook een gevolg van de nabijheid van het hoger gelegen Boudewijnkanaal. In Oostkamp heb je een natuurgebied met verschillende wandelroutes, namelijk Doeveren. Doeveren en omstreken was vroeger één groot heidegebied, maar bestaat nu grotendeels uit bossen. Naast de Damse vaart is het ook mogelijk om leuke fietstochten te maken, hier kun je genieten van het water en de natuur. Ook aan de stadswallen van Damme kun je een mooie wandeling maken met de familie. De paden zijn hier toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Nadat het militair belang verdween, evolueerden de grachten tot een diversiteit aan moerasbiotopen.

Volg deze knooppunten om naar Brugge te fietsen vanaf Klein Strand: 50 – 53 – 49 – 57 – 65 – 63.

Knokke

Het natuurreservaat Het Zwin is een aanrader om te gaan wandelen of fietsen. Je kunt hier genieten van de natuur en dieren. Via de dijk kan je het zwin binnenrijden en zo verder rijden naar Cadzand in Nederland. Ook kan je genieten van een wondermooie strandwandeling.