Een caravan te huur of te koop, die vind je bij ’t Klein Strand

Voel jij het ook al kriebelen om er terug op uit te trekken en te gaan kamperen? Dan wordt het tijd om uit te kijken naar een caravan te huur of te koop. Bij Klein Strand kan het allemaal, met zowel een ruim aanbod aan beschikbare caravans en chalets. Maar als er zoveel keuze is, hoe kan je dan kiezen voor de beste caravan of chalet? Dat hangt van verschillende factoren af en omdat we jou graag wat bij je keuze helpen, geven we je daarom alvast een overzicht met tips.

De verplaatsingsmogelijkheden van een caravan

Indien het gaat om een trekcaravan dan is het van belang rekening te houden met de verplaatsingsmogelijkheden van zowel de caravan te huur of te koop, als van de wagen. Denk hierbij aan volgende zaken:

  • Wat is het maximum trekgewicht van je wagen om de caravan te kunnen verplaatsen?
  • Wat is het maximum treingewicht van het samenstel van de voertuigen?
  • Hoe is de stabiliteit van de combinatie van je wagen met de caravan?
  • Wat zijn vervolgens de prestaties van deze combinatie?
Bekijk ons verkoopaanbod Bekijk ons verhuuraanbod

De verschillende faciliteiten van een caravan

Verder zijn voornamelijk de faciliteiten van belang waarmee de caravan is uitgerust. Klein Strand biedt zowel een ruim aanbod caravans te huur als te koop aan, met dan ook uitgebreide keuzemogelijkheden. Wil jij ook graag een caravan kopen om met de caravan op reis te gaan? Om te beslissen welke uitrustingen jullie belangrijk vinden, zijn er enkele zaken om rekening mee te houden. Denk daarom vooraf goed na over welke zaken de caravan dient te beschikken en waar hij moet aan voldoen. Wat je wil bij een caravan hangt natuurlijk helemaal van je persoonlijke wensen en verlangens af. We sommen alvast enkele zaken op die je keuze zullen vereenvoudigen.

  • Je kan een caravan huren of kopen in veel verschillende modellen en maten. Zo vindt iedereen wel een caravan te huur of te koop die best bij hem past.
  • Met hoeveel willen jullie in de caravan verblijven? Wil je je vooral gemakkelijk kunnen verplaatsen, kies er dan voor een kleine caravan te huren of kopen die lekker licht weegt. Maar is het de bedoeling dat het voltallige grote gezin mee kan, kies dan voor een ruimer exemplaar. Met hoe meer gasten jullie zijn, hoe meer ruimte maar ook hoe meer slaapplaatsen dienen te voorzien worden. Bekijk dus eerst of de ruimte in de caravan groot genoeg is.  
  • Het ruimte aspect komt ook terug bij hoeveel bagage jullie willen meenemen, want hoe meer bagage hoe meer ruimte er terug nodig is. Wat willen jullie bijvoorbeeld ook meenemen op reis aan tuinmeubilair?
  • Vaak is de caravan met verschillende woonfaciliteiten uitgerust. Zo kunnen volgende zaken in de caravan voorzien zijn: een tafel, een kast en enkele banken waarop men kan zitten en slapen, een aanrecht met kookfornuis en gootsteen. Maar ook met voldoende verlichting en stopcontacten, alsook het nodige sanitair zoals een douche. Kijk hierbij ook na hoe de verwarming, de boiler, de watertank en de afvalwatertank werkt.
  • Maar uiteraard kan een caravan uitgebreid worden met diverse extra’s om zo te komen tot een luxe die aan de wensen beantwoordt. Denk hierbij aan een toilet, een wateraftap of kraan met koud en warm water, afzuigkap bij de kookplaat, verwarming, airco, een koelkast, een diepvries, aansluiting voor TV en mogelijkheden tot internet, alsook vaste bedden. Stel jezelf dus even vooraf de vraag in welke mate een eigen toilet en wastafel met al dan niet ook warm water belangrijk is bij jullie verblijf.
  • Vinden jullie het belangrijk om de temperatuur te kunnen regelen bijvoorbeeld met een airco of verwarming? Het regelen van de temperatuur kan zeker een belangrijke factor zijn wanneer men op zoek is naar een caravan te huur of te koop. Kijk dus na of de caravan beschikt over ringverwarming voor tijdens de winter en airco voor in de zomer. Vaak wordt een caravan ook voorzien van een voortent of luifel voor wanneer de caravan voor langere tijd opgesteld staat.

Wanneer je een nieuwe of tweedehands caravan kopen gaat of je wil een caravan huren, kan je dus best vooraf goed nadenken over welke accommodaties voor jou belangrijk zijn. Bepaal dus vooraf over welke accommodaties de caravan zeker dient te beschikken. Zowel de chalets als caravans te huur of te koop bij ’t Klein Strand zijn voorzien van diverse benodigdheden met ook de mogelijkheden te kiezen voor een luxe uitvoering. Zit je nog met vragen om je keuze te maken of wil je graag advies bij het kopen of huren van een caravan of chalet bij ’t Klein Strand, dan helpen wij je steeds met veel plezier verder.