1

De Hoge Dijken

De Hoge Dijken

Eeuwen terug strekte zich hier een groot duinengebied uit. Dat maakte deel uit van een landtong van de zandstreek. Bij de aanleg van de autoweg Jabbeke-Veurne werd dit duinenzand gebruikt. Zo ontstond een grote put van wel 15 tot 20 meter diep. Toen nam de natuur er terug bezit van en werd de grote waterput een uniek overwinteringsgebied achter onze kust voor tal van watervogels. In 1986 werd het domein uitgebouwd tot een natuureducatief centrum met mogelijkheid tot stille recreatie (wandelen en hengelen). Geregeld worden ook gidsbeurten georganiseerd. Je vindt er ook een bezoekerscentrum!

'De Hoge Dijken' zijn in Vlaanderen vooral bekend voor hun belang als vogelgebied. Jaarlijks overwinteren tot 6000 vogels in en om het domein. 'De Hoge Dijken' zijn niet enkel voor vogels een paradijs. Dankzij de verscheidenheid van het gebied - van droge, zure zandgrond tot vochtig grasland - vormt het ook voor veel planten, vlinders, insecten en zoogdieren een uitstekende biotoop.

Het bezoekerscentrum 'De Grote Zaagbek' staat ter beschikking voor de educatieve werking rond het domein. Aan de hand van diamontages, videofilms, boeken, tijdschriften en ander permanent educatief materiaal bekomt men een inzicht in de waarde van 'De Hoge Dijken'. '

De troeven

·         Paradijs voor eenden

·         Onthaalpoort De Grote Zaagbek

·         Toegankelijk voor andersvaliden en kinderwagens

·         Observatiehutten

 

https://www.oudenburg.be/natuurdomein-de-hoge-dijken.aspx

 

 

 

 

HogeDijken.jpeg
PROMO NAZOMEREN

PROMO NAZOMEREN

Stunt 20% korting

Boek nu voor september en geniet van 20% korting op je verblijf.

Ik wil deze kans grijpen!