1

Brussel

Brussel is meer dan de Grote Markt en Manneken Pis, meer dan de Sint-Michiels en St-Goedelekathedraal, de Wetstraat, de Beurs

Het pretentieloze Brussel is de hoofdstad van België en die van Europa. De middeleeuwse Grote Markt is inderdaad groots met tal van 17e-eeuwse gebouwen en dagelijkse bloemenmarkten. Het in 2006 heropende Atomium, de Eiffeltoren van Brussel, biedt zowel van binnen als van buiten een fantastisch uitzicht. Liefhebbers van architectuur bezoeken het Hortamuseum, thuis van de Belgische meesterarchitect Victor Horta. De clubs en bars van St.-Gorik worden het hele jaar door druk bezocht. Visrestaurants zijn te vinden in St.-Katelijne. Om niet met de auto vast te lopen in het verkeer, kun je beter te voet de nauwe straten verkennen.

Brussel doet al het mogelijke om jou het beste te bieden: zowel dromers als denkers zitten met hun hoofd tussen de sterren in het Planetarium of in de siëstabar. Op zoek naar koelte? Maak een grote duik in het blauwe water van de Brusselse zwembaden. Voor sensatiezoekers: begeef je richting skateparks, het kartingcircuit of speel een uitdagend partijtje bowling of Q-Zar. En indien je nog wil «brusselen» na een bezoek aan ons contintent in Mini-Europe, ga dan applaudisseren voor de marionetten van het Theater Toone, dat zich op een boogscheut van de Grote Markt bevindt.

https://visit.brussels/nl