1

Brugge

Brugge is een historische en een eigentijdse stad. Er bevindt zich een prachtig historisch decor met moderne en actieve bewoners. Elke dag opnieuw wordt er geleefd, gewerkt en genoten. We gidsen je met veel plezier doorheen de beste adresjes!

Wie eet er nu niet graag Belgische frietjes? In Brugge kan je genieten van de beste frietjes van België. Frituur De Bosrand werd begin 2017 verkozen als de beste frituur van het land. Al 25 jaar wordt de frituur door dezelfde eigenaars uitgebaat. Wil je meer weten over de geschiedenis van de friet? Dan kan je het frietmuseum bezoeken in het centrum van Brugge. 

Ben je eerder een chocoladeliefhebber, dan kan je ook het chocolademuseum bezoeken. Het museum heeft de mogelijkheid om verschillende museumstukken te bestuderen, te praten met chocolade-experten en bij te leren over de geschiedenis. Workshops worden er ook aangeboden. Heb je nog niet genoeg van de chocolade? Dan kan je proeven van verschillende chocoladedranken in de Choco Jungle Bar. Je kunt hier ook genieten van smoothies en andere dranken op basis van tropische vruchten. Huisgemaakte pannenkoeken, Brusselse wafels, muffins en chocolade brownies worden ook gepresenteerd.

Brugge staat ook bekend om zijn bieren. Men kan deze gaan proeven in 2be, hier worden maar liefst 16 tapbieren geschonken. Bij het binnenkomen van de bar is er een Beer Wall te zien. Op het terras zit je gezellig met zicht op de Brugse reien. Wil je de mooiste plekjes van de stad vanuit een ander perspectief zien? Dan kan je meevaren met een bootje op de schilderachtige Brugse Reien.

Wil je graag weten hoe de bieren in Brugge worden gebrouwd? In brouwerij De Halve Maan kan je een rondleiding krijgen doorheen de hele brouwerij.

Brugge heeft ook leuke restaurants waar je gezellig iets kan eten, er zijn veel verschillende keukens aanwezig.

In Brugge zijn er gidsen beschikbaar die je de verschillende bezienswaardigheden laten zien. Je kunt zowel een stadswandeling maken of via een koets door Brugge rijden.

Het meest bezochte in Brugge is de Markt. De markt wordt gedomineerd door het Belfort, al eeuwenlang het praalgebouw van de stad en de ideale uitkijktoren bij brand, oorlog of ander onheil. Vandaag kan je nog steeds de top beklimmen.  Het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde is een stukje werelderfgoed waar vroeger de begijntjes leefden. In de begijnenhuisjes krijg je nog altijd een goed beeld van hoe het dagelijkse leven eruitzag in de 17de eeuw.

Wil je het liever wat rustiger aandoen, dan kan je gezellig gaan picknicken aan het Minnewater. Je kan hier genieten van de mooie omgeving. Natuurlijk kan je ook gaan shoppen, Brugge heeft genoeg winkelstraten om je zin te vinden.

Parkeren in Brugge

Je kan het goedkoopst parkeren aan het station. Dit kost € 3,50/dag. Op vertoon van het parkeerticket (aan de lijnwinkel Station) reizen zowel de chauffeur als drie passagiers van de wagen gratis naar en van het centrum met het openbaar vervoer.