1

Brugge

Brugge is een historische en een eigentijdse stad. Er bevindt zich een prachtig historisch decor met moderne en actieve bewoners. Elke dag opnieuw wordt er geleefd, gewerkt en genoten. 

In Brugge zijn er gidsen beschikbaar die je de verschillende bezienswaardigheden laten zien. Je kunt zowel een stadswandeling maken of via een koets door Brugge rijden. Brugge heeft ook leuke restaurants waar je gezellig iets kan eten, er zijn veel verschillende keukens aanwezig.

We gidsen je met veel plezier doorheen de beste adresjes!

Chocolate-Brugge.jpg

Proef onze lekkere chocolade

Ben je eerder een chocoladeliefhebber, dan kan je ook het chocolademuseum bezoeken. Het museum heeft de mogelijkheid om verschillende museumstukken te bestuderen, te praten met chocolade-experten en bij te leren over de geschiedenis. Workshops worden er ook aangeboden.

Heb je nog niet genoeg van de chocolade? Dan kan je proeven van verschillende chocoladedranken in de Choco Jungle Bar. Je kunt hier ook genieten van smoothies en andere dranken op basis van tropische vruchten. Huisgemaakte pannenkoeken, Brusselse wafels, muffins en chocolade brownies worden ook gepresenteerd.

181293_hoofdafbeelding-jandhondt_2132_bootje-groene-rei-jan-d_hondt-b_ad-2017.jpg.jpg

Maak een gezellige rondvaart op de Brugse reien

Bij een bezoek aan Brugge, kan een boottocht op de Brugse reien niet ontbreken. Je vaart langs de aderen van de stad, met zwanen om je heen. Zo verken je Brugge vanuit een uniek en verrassend perspectief!

Opstappen doe je op de volgende plaatsen:

  • Rederij Venetië van het Noorden, Huidenvettersplein 13, tel. +32 50 33 00 41, jos.boot@skynet.be 
  • Rederij Coudenys, Rozenhoedkaai, tel. +32 50 33 13 75, info@coudenys.com 
  • Rederij De Meulemeester, Wollestraat 32, tel. +32 50 33 41 20, rondvaarten.de.meulemeester@skynet.be 
  • Rederij Gruuthuse, Nieuwstraat 11, tel. +32 50 33 32 93, info@bootex.be 
  • Rederij Stael, Katelijnestraat 4, tel. +32 50 3 327 71, boten@nvstael.com
brugse-zot-kopen.png

Proef onze Belgische bieren

Brugge staat ook bekend om zijn bieren. Men kan deze gaan proeven in 2be, hier worden maar liefst 16 tapbieren geschonken. Bij het binnenkomen van de bar is er een Beer Wall te zien. Op het terras zit je gezellig met zicht op de Brugse reien. 

Wil je graag weten hoe de bieren in Brugge worden gebrouwd? In brouwerij De Halve Maan kan je een rondleiding krijgen doorheen de hele brouwerij.

https___toerismedatabank.brugge.be_sites_default_files_web_prime_JanDHondt_036_BEGIJNHOF-2_panorama1.jpg

Ontdek het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde

Tot op vandaag wordt het Begijnhof nog steeds bewoond door de zusters van de Orde van Sint-Benedictus en alleenstaande Brugse vrouwen. Het Begijnhof werd gesticht in 1245 kan je herkennen aan de witgeschilderde gevels en verstilde kloostertuin.

Het is een stukje werelderfgoed waar vroeger de begijntjes leefden. In de begijnenhuisjes krijg je nog altijd een goed beeld van hoe het dagelijkse leven eruitzag in de 17de eeuw.

potato-4373043_1920.jpg

Belgische frietjes

Wie eet er nu niet graag Belgische frietjes? In Brugge kan je genieten van de beste frietjes van België. Frituur De Bosrand werd begin 2017 verkozen als de beste frituur van het land. Al 25 jaar wordt de frituur door dezelfde eigenaars uitgebaat. Wil je meer weten over de geschiedenis van de friet? Dan kan je het frietmuseum bezoeken in het centrum van Brugge. 

93063_hoofdafbeelding-idem--deurmat-markt.jpg

Markt

Het meest bezochte in Brugge is de Markt. De markt wordt gedomineerd door het Belfort, al eeuwenlang het praalgebouw van de stad en de ideale uitkijktoren bij brand, oorlog of ander onheil. Vandaag kan je nog steeds de top beklimmen.

PROMO NAZOMEREN

PROMO NAZOMEREN

Stunt 20% korting

Boek nu voor september en geniet van 20% korting op je verblijf.

Ik wil deze kans grijpen!