1

Antwerpen

Antwerpen, de modestad van België. De stad wordt de laatste jaren steeds kleurrijker en kleurrijker door de stripmuren die getekend worden op de muren van Antwerpen binnenstad.

In Antwerpen kun je naar hartenlust shoppen. Er zijn tal van winkels. Niet enkel de nieuwe mode is hier aanwezig, maar ook vintagewinkels en tweedehandswinkels doen het super.

Antwerpen staat niet alleen bekend voor de mode, maar ook voor de Antwerpse handjes. De koekjes kan je overal vinden. De Antwerpse handjes zijn gebaseerd op een legende. De legende wordt verteld tijdens de stadstour in Antwerpen. Er is ook een monument gemaakt van de legende en deze is terug te vinden voor het stadhuis.

Antwerpen heeft ook tal van musea, zoals het Museum aan de Stroom (MAS). Het museum is gelegen in de havenbuurt van Antwerpen op een hip eilandje. Het is de plek waar de stad en de haven elkaar ontmoeten.

Andere bezienswaardigheden zijn de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de grote markt, het Rubenshuis, Centraal Station, … 

In Antwerpen is niet alleen stad, er is ook groen te vinden. In de Botanische Tuin kun je genieten van een mooie wandeling in de natuur. Het Rivierenhof is ideaal voor wandelaars, joggers, fietsers, petanquers en vissers. In de zomer worden hier ook muziekconcerten en voorstellingen gegeven. Het Rivierenhof bevindt zich in het district Deurne.